Αρχική Προτεινόμενα Το ΕΠΑ.Λ Ελευθερούπολης …πάει στρατό!

Το ΕΠΑ.Λ Ελευθερούπολης …πάει στρατό!

1

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το σχολείο μας να φέρει σε επαφή την τεχνοεπαγγελματική εκπαίδευση με επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου επίσκεψη στο στρατόπεδο Λοχαγού Αμβράζη της Ελευθερούπολης.

Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του διοικητή του 323 Λόχου Επισκευών  κυρίου  Γρηγοριάδη Ιωάννη και σκοπός της ήταν να δουν από κοντά οι μαθητές των δύο αυτών ειδικοτήτων, τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες εργασίας των οπλιτών και αξιωματικών του Λόχου επισκευών.

Με εξαιρετικό επαγγελματισμό, αναλύθηκε από τους στρατιωτικούς το αντικείμενο ενασχόλησης στη συγκεκριμένη θέση του στρατού, οι δυσκολίες που παρουσιάζονται αλλά και η δημιουργικότητα και σταθερότητα που διασφαλίζει μία τέτοια θέση εργασίας. Ζητήθηκε από τους μαθητές να δουν μία πιθανή επαγγελματική τους επιλογή σε μια τέτοια θέση και έλαβαν από το προσωπικό, απαντήσεις και διευκρινήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τους δημιουργηθήκαν.

Να τονιστεί ότι ο Ελληνικός Στρατός προσφέρει (μεταξύ των άλλων), θέσεις εργασίας σε πτυχιούχους των ΕΠΑ.Λ  οι οποίοι ενδιαφέρονται να συνδυάσουν το επάγγελμα του στρατιωτικού με την τεχνική τους ειδικότητα. Βασική προϋπόθεση είναι, να πληρούν και τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει το Υπουργείο Άμυνας στην αντίστοιχη προκήρυξη,. Η τελευταία προκήρυξη ήταν την περσινή χρονιά, με ΦΕΚ 13/22-4-2021 (Αριθμ Φ.424/1/464022/Σ.119) Με την έλευση του νέου έτους, αναμένεται η δημοσίευση νέας προκήρυξης για περισσότερες θέσεις.

Τέλος, να μη ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε το διοικητή και το προσωπικό του Λόχου επισκευών, για τη θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν.

Οι Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί

Κώστας Πασσιάς

Γρηγόρης Μελίδης