Αρχική Προτεινόμενα Επιτυχημένη Κινητικότητα Μαθητών και Εκπαιδευτικών, στο Pirot της Σερβίας, στα πλαίσια του...

Επιτυχημένη Κινητικότητα Μαθητών και Εκπαιδευτικών, στο Pirot της Σερβίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Step by step in 3D printing»

59

Μια κινητικότητα που συνδύασε παιδαγωγικές εμπειρίες και πολιτιστική ανταλλαγή, ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το σχολείο μας, καθώς 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Pirot της Σερβίας, από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ210, με τίτλο «Step by step in 3D printing» και κωδικό σύμβασης 2023-1-RS01-KA210-VET-000154035.

Το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εμβαθύνουν στην κορυφαία τεχνολογία και τη δημιουργική διαδικασία της τρισδιάστατης σχεδίασης. Μέσα από εκπαιδευτικά εργαστήρια και επισκέψεις σε σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν στη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών και στην εφαρμογή τους σε πρακτικές κατασκευές.

Η επίσκεψη αυτή επίσης άνοιξε νέους ορίζοντες στην πολιτιστική κατανόηση, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν τον πολιτισμό και την ιστορία της Σερβίας, μέσα από επισκέψεις σε μουσεία, μοναστήρια και το κάστρο της πόλης αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους μαθητές των δύο άλλων χωρών που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Το σχολείο μας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εταίρους μας που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή αυτής της εκδρομής και στην ενδυνάμωση της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Συγχαίρει επίσης τους 5 μαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά τους και την άρτια εκπροσώπηση του σχολείου. Το επόμενο ραντεβού δίνεται στις 25 Μαρτίου 2024 στο Valandovo της Βόρειας Μακεδονίας, όπου η εκπαίδευση των μαθητών μας θα συνεχιστεί στην τρισδιάστατη εκτύπωση.