Αρχική Προτεινόμενα Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Σχολές, Σπουδές & Προοπτικές για Μαθητές/τριες των...

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Σχολές, Σπουδές & Προοπτικές για Μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ»

72

Την Πέμπτη 23-02-2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Σχολές, Σπουδές & Προοπτικές για Μαθητές/τριες των ΕΠΑΛ» στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Η ημερίδα θεωρούμε ότι  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, καθώς οι μαθητές της   Α΄ και Γ’ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εξαιρετική παρουσίαση του κ. Νίκου Δημήτρη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις επαγγελματικές διεξόδους και καινοτόμες εξειδικεύσεις που προσφέρονται από τους τομείς και τις ειδικότητες του σχολείου, καθώς επίσης και την διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την εκδήλωση υποστήριξε το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του πανεπιστημίου Αιγαίου με την αξιόλογη ομιλία του προέδρου του τμήματος κ. Καλλονιάτη Χρήστου.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση  με αποτέλεσμα οι μαθητές να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών τους.

Φωτογραφίες