Αρχική Προτεινόμενα Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS

Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS

359

Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος καταχώρησης των εβδομαδιαίων self-test που οφείλουν να κάνουν οι μαθητές/τριες προκειμένου να έρχονται στο σχολείο.

Η δήλωση των self-test θα πρέπει πλέον να γίνεται στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ με χρήση των κωδικών Taxis του κηδεμόνα (ή του ιδίου εφόσον είναι ενήλικος). Στη συνέχεια η διαδικασία δήλωσης του self-test είναι σχεδόν η ίδια με αυτή που κάνατε μέχρι τώρα, η μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι ότι πρέπει να δηλώσετε και το σχολείο στο οποία φοιτά ο/η μαθητής/τρια. Στο τέλος θα πρέπει να εκτυπώσετε, όπως και στο παρελθόν, τη Σχολική Κάρτα, με την οποία θα έρχονται τα παιδιά στο σχολείο. Σε περίπτωση που δεν έχετε εκτυπωτή θα μπορούσαν τα παιδιά να έχουν ένα screenshot της Σχολικής Κάρτας στο κινητό τους. Τα self-test και η σχετική δήλωση τους θα πρέπει να γίνονται, όπως και πριν, δύο φορές την εβδομάδα, τις ίδιες ημέρες.

Οι μαθητές/τριες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι/ες ή έχουν νοσήσει εντός των περασμένων έξι (6) μηνών οφείλουν επίσης να εισέλθουν στην πλατφόρμα edupass για να δηλώσουν το γεγονός. Η δήλωση αυτή θα γίνει μόνο μία φορά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η δήλωση στην πλατφόρμα edupass είναι υποχρεωτική για όλους. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί η διεύθυνση του σχολείου είναι υποχρεωμένη να εκτυπώνει λίστα με τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου και να επιτρέπει την είσοδο στο σχολείο μόνο σε αυτούς που έχουν κάνει το self-test και το έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα edupass. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα επιτρέπεται η είσοδος του/της μαθητή/τριας στο σχολείο.

Αν έχετε απορίες ή αν δυσκολεύεστε να κάνετε τη δήλωση στο edupass επικοινωνήστε με το σχολείο.

Οδηγίες για την Πλατφόρμα EDUPASS