Αρχική Προτεινόμενα Οδηγίες σύνδεσης στο Webex και το e-class

Οδηγίες σύνδεσης στο Webex και το e-class

845

Προκειμένου να συνδεθείτε στο Webex χρησιμοποιώντας σταθερό Η/Υ ή laptop το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φυλλομετρητής (π.χ. Chrome, Firefox, Internet Explorer, κ.α.). Την ώρα του μαθήματος συνδέεστε στη διαδικτυακή αίθουσα διδασκαλίας χρησιμοποιώντας το φυλλομετρητή, χωρίς να χρειάζεται κάποιον κωδικό. Θα σας ζητηθεί να βάλετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού και, προαιρετικά, ένα e-mail.

Αν θελήσετε να συνδεθείτε μέσω κινητού ή tablet τότε θα πρέπει να «κατεβάσετε» και να εγκαταστήσετέ το Webex app (https://www.webex.com/downloads.html) κάτι που θα πρέπει να γίνει εκ των προτέρων γιατί η διαδικασία απαιτεί κάποιο χρόνο. Κατά τα άλλα η διαδικασία σύνδεσης είναι η ίδια. Το Webex app συστήνεται να εγκατασταθεί και στον Η/Υ σας, παρόλο που δεν είναι υποχρεωτικό.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα πρέπει να έχετε κάμερα και μικρόφωνο κλειστό και μόνο όταν θέλει να πει κάτι ο/η μαθητής/τρια θα πρέπει να ενεργοποιεί το μικρόφωνο. Οι κάμερες προτείνεται να είναι κλειστές έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η σύνδεση.

Σε κάθε διδακτική ώρα θα πρέπει να συνδέεστε στην αντίστοιχη διαδικτυακή τάξη. Οι απαραίτητοι σύνδεσμοι για τον κάθε καθηγητή θα αναρτηθούν στο site του σχολείου (Αίθουσες Καθηγητών WebEx για τη Σύγχρονη εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση).

Όσον αφορά στο e-class, η σύνδεση στην πλατφόρμα γίνεται στη σελίδα https://eclass.sch.gr/ χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας δώσαμε (ή που είχατε δημιουργήσει πέρσι μόνοι σας). Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα σύνδεσης στο e-class επικοινωνήστε με το σχολείο προκειμένου να το λύσουμε. Στην πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης οι εκπαιδευτικοί θα ανεβάζουν εκπαιδευτικό υλικό, εργασίες και ασκήσεις που θα πρέπει να εκπονούν τα παιδιά.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα επικοινωνήστε με το σχολείο στο 25920 22310.

Ο Δ/ντής
Χρυσόπουλος Μάριος.