Αρχική Προτεινόμενα Το σχολείο μας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!»

Το σχολείο μας παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!»

95

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ένα ζευγάρι φτερά, παρακαλώ!», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00 στο αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

Το έργο θα παρουσιαστεί και σε σχολεία του Δήμου Παγγαίου την Πέμπτη 4 Μαΐου και την Παρασκευή 5 Μαΐου κατά τις πρωινές ώρες. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο το οποίο δημιουργήθηκε από τη θεατρική ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης, βασισμένο στην κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας», από τη συγγραφέα Μάγια Δεληβοριά.

Η θεατρική παράσταση αποτελεί υποδράση η οποία εντάσσεται στο συνολικό Σχέδιο Δράσης που έχει εγκριθεί για το σχολείο μας με τίτλο «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ – ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ». Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ“, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο φορέας υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης είναι το ΙΔΡΥΜΑ – “ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” – ΝΟΗΣΙΣ. Η χρηματοδότηση που προσφέρει το εν λόγω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βοήθησε στο να καλυφθούν, κατά το μεγαλύτερο μέρος, τα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται για το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές μας που συμμετέχουν στη θεατρική ομάδα, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που βοήθησαν με κάθε δυνατό τρόπο και όποτε χρειάστηκε, αλλά και το Δήμο Παγγαίου, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου «Φρ. Παπαχρηστίδης», για την πραγματοποίηση της παράστασης, αλλά και για τις πρόβες μας.