Αρχική Ενημέρωση Δραστηριότητες Εκδήλωση “Γονεϊκή Εμπλοκή – Σχέση σχολείου – Οικογένειας” από την ψυχολόγο κ....

Εκδήλωση “Γονεϊκή Εμπλοκή – Σχέση σχολείου – Οικογένειας” από την ψυχολόγο κ. Σαββίδου Κυριακή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Καβάλας

16

Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας

Tην Τετάρτη 10/04/2024 στο αμφιθέατρο Φρίξου Παπαχρηστίδη στην Ελευθερούπολη,  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Γονεϊκή Εμπλοκή – Σχέση σχολείου – Οικογένειας από την ψυχολόγο κ. Σαββίδου Κυριακή του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Καβάλας.

Η κ Σαββίδου αναφέρθηκε στους λόγους προσέλευσης του γονέα στο σχολείο του παιδιού του. Το πόσο σημαντική είναι η γονεϊκή εμπλοκή αφού σύμφωνα με το σφαιρικό  μοντέλο σχέσης σχολείου – οικογένειας και τον Joyce Epstein, η οικογένεια, το σχολείο και η κοινωνία βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση μεταξύ τους και το σημείο στο οποίο εφάπτονται είναι το παιδί.

Oι τρόποι συνεργασίας σχολείου – οικογένειας είναι αυτοί  που θα βοηθήσουν στο να οικοδομηθεί μία άρτια και υγιής σχέση ανάμεσα στα δύο μέλη (οικογένεια – σχολείο).

Τέλος, η κ. Σαββίδου τόνισε πως τα οφέλη τόσο για τους γονείς, όσο και για το σχολείο είναι εξίσου σημαντικά. Βέβαια, στόχος όλων μας είναι το καλό των παιδιών μας. Και φυσικά μέσα από μία τέτοια συνεργασία,  οι έφηβοί μας σίγουρα βγαίνουν κερδισμένοι.

Οι συντάκτες

Βασίλης Ραξενίδης
Κατερίνα Τσιβελέκη