Αρχική Ενημέρωση Δραστηριότητες ΜΝΑΕ: Επίσκεψη στην ΚοινΣΕπ Ηλιοδώρα στο Καλαμπάκι Δράμας και Συνέντευξη κ. Λουλούδη

ΜΝΑΕ: Επίσκεψη στην ΚοινΣΕπ Ηλιοδώρα στο Καλαμπάκι Δράμας και Συνέντευξη κ. Λουλούδη

97

Στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ με τίτλο «ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ»  την Τετάρτη 22-2-2022 επισκεφτήκαμε την  ΚοινΣΕπ Ηλιοδώρα στο Καλαμπάκι Δράμας. Μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που αναπτύσσεται με σταθερά και μελετημένα βήματα στο χώρο της χειροποίητης επιχειρηματικότητας παράγoντας παραδοσιακά προϊόντα (ζυμαρικά, καλλυντικά και αρτοπαρασκευάσματα). Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και να συνομιλήσουν με την υπεύθυνη της επιχείρησης κ. Λουλούδη Ανδρονίκη.

Στη συνέχεια η κ. Λουλούδη  παραχώρησε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη τους μαθητές. Απαντώντας σε ερωτήσεις, εξήγησε  με ποιο τρόπο  η  επιχειρηματική  τους ιδέα μετουσιώθηκε  σε αγαθά και υπηρεσίες. Επιπλέον, ανέφερε  τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν, ως επιχείρηση, να δραστηριοποιηθούν στο τομέα της κοινωνικής οικονομίας, εξήγησε  το νομοθετικό πλαίσιο  που διέπει τις  Κοιν.Σ.Επ  και γενικά τις προοπτικές ανάπτυξής τους

Γενικά η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς αναπτύχθηκαν θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, επιχειρηματικών ιδεών και καινοτόμων προσεγγίσεων. Ευχαριστήσαμε τα μέλη της επιχείρησης και ιδιαίτερα την κ. Λουλούδη  για την θερμή υποδοχή τους και την εγκάρδια φιλοξενία.

Γαϊτατζής Βασίλειος ΠΕ80
Υπεύθυνος Έργου