Αρχική Δραστηριότητες Θέατρο Βράβευση της Θεατρικής Ομάδας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης στους Πανελλήνιους Μαθητικούς...

Βράβευση της Θεατρικής Ομάδας του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ελευθερούπολης στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη

457

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, απονεμήθηκε το Ειδικό Βραβείο Πρωτοτυπίας στη Θεατρική Ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ Ελευθερούπολης, σε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων από την Πέμπτη 28/2 έως το Σάββατο 2/3/2019.

Στον παραπάνω Διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολεία από όλη τη χώρα, τα οποία διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες Ποίηση, Φωτογραφία, Μουσική, Ζωγραφική και Θέατρο. Το σχολείο μας ήταν το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο που έλαβε μέρος στον διαγωνισμό.  Η Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας,  που φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια ενεργής και δημιουργικής παρουσίας στο Δήμο Παγγαίου, παρουσίασε σε διασκευή το έργο «Το Σακάκι που Βελάζει» του Στανισλάβ Στρατίεβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα και εισέπραξαν τα επαινετικά σχόλια του παρευρισκόμενου κοινού και των διοργανωτών για την άψογη θεατρική παρουσία τους επί σκηνής, αλλά και για την υποδειγματική συμπεριφορά που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στον εν λόγω Διαγωνισμό.

Η συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης αποτελεί υποδράση του εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης του σχολείου μας με τίτλο «Πολιτιστική Ανάδειξη του 1ου ΕΠΑ.Λ Ελευθερούπολης». Το Σχέδιο Δράσης υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης» του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ“, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη βράβευση του σχολείου μας στο https://www.livemedia.gr/video/349881:

και ολόκληρη την παράσταση που παρουσιάστηκε στα πλαίσια των Αγώνων Τέχνης στο https://www.livemedia.gr/video/349687