Αρχική Ενημέρωση Ευρωπαϊκά Προγράμματα Σεμινάριο στην Πράγα στα πλαίσια του Erasmus+ 2015-16

Σεμινάριο στην Πράγα στα πλαίσια του Erasmus+ 2015-16

257
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνεχίστηκε και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (2015-16), η ευρωπαϊκή δραστηριότητα του σχολείου μας. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, οργανώθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Πράγα της Τσεχίας με συμμετοχή τριών καθηγητών. Οι καθηγητές αυτοί ήταν οι κ. Γ. Γερακάκη (Φυσικός), κ. Δ. Καρύδη (Φιλόλογος) και ο κ. Γ. Μελίδης ( Ηλεκτρολόγος Μηχανικός).

Η επιμόρφωση αφορούσε μία διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας (Moodle) και ένα διαδικτυακό λογισμικό δημιουργίας ιστοσελίδων (Weebly).  Επιπλέον, στόχοι του ταξιδιού ήταν η βελτίωση στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, η απόκτηση εμπειρίας στην οργάνωση και εκτέλεση ευρωπαϊκών προγραμμάτων αλλά και η δημιουργία νέων γνωριμιών με ευρωπαϊκούς οργανισμούς και σχολεία για μελλοντική συνεργασία σε θέματα σχολικού ή μαθητικού ενδιαφέροντος.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 21 Νοεμβρίου και στέφθηκε με επιτυχία αφού επιτεύχθηκαν οι παραπάνω στόχοι. Επιστέγασμα της επιτυχίας αποτέλεσε η έγκριση ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος  για την επόμενη σχολική χρονιά (2016-17), με συμμετοχή 8 καθηγητών και θέμα βέλτιστη διαχείριση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες.

Παρακάτω παρουσιάζεται ένας συνοπτικός οδηγός για εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και συγκεκριμένα στην κατηγορία ΚΑ 01 ατομική κινητικότητα ατόμων.

Γρηγόρης Μελίδης
Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων