Αρχική Ενημέρωση Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning: Transnational meeting on the Bridge

eTwinning: Transnational meeting on the Bridge

69

Η σχολική χρονιά 2020-2021 ήταν μια χρονιά  δύσκολη λόγω της πανδημίας και οι μαθητές από τα μεγαλύτερα θύματα της. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να μην εξελιχθεί σωστά η διδακτική και μαθησιακή διαδικασία αλλά να μην υλοποιηθούν και  αρκετά προγράμματα τα οποία έτρεχαν τα σχολεία.

Η αποχή των μαθητών, με φυσική παρουσία, από τα σχολεία καθιστούσε αδύνατη την υλοποίηση κάθε είδους προγράμματος τα  οποία απαιτούν την ενεργό συμμετοχή τους και στοχεύουν στην ενίσχυση της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ τους.

Παρόλα αυτά εμείς τα καταφέραμε. Οι μαθητές του τμήματος Β’ Ηλεκτρολόγων , αν και βρέθηκαν στο  χώρο του σχολείου μόλις δύο μήνες κατάφεραν και  ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο «Transnational meeting on the Bridge».

Σκοπός του προγράμματος ήταν η κατασκευή μιας γέφυρας και ο έλεγχος κάποιων λειτουργιών της με τη βοήθεια του μικροεπεξεργαστή Arduino. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές κλίθηκαν  να κατασκευάσουν φωτεινούς σηματοδότες οι οποίοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων που διασχίζουν τη γέφυρα, τα φώτα που θα τη φωτίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, την κατάσταση του οδοστρώματος κλπ.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με  το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης και το σχολείο Agrupamento de Escolas de Vila Viçosa από την Πορτογαλία, ενώ το επαγγελματικό λύκειο LICEUL TEHNOLOGIC “Grigore C. Moisil” από τη Ρουμανία και το σχολείο Gerger Çok Programlı Anadolu Lisesi από την Τουρκία , που αρχικά ήταν μέλη του προγράμματος, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν  τη συνεργασία λόγω της παρατεταμένης απουσίας των μαθητών από το σχολικό χώρο λόγω της πανδημίας.